Tarvitsetteko kulttuurimuutoksen?

Kun työelämä muuttuu yhä autonomisemmaksi ja sisäisen motivaation merkitys energian lähteenä korostuu, rakentava yrityskulttuuri on välttämätön menestykselle.
Valitettavasti teollisen kauden perua olevat hierakiset tai passiiviset kulttuurit ovat yhä yleisiä ja ne tutkitusti heikentävät pitkän aikavälin menestystä.

Mutta millainen kulttuurimme oikeasti on, ja miten sitä voi muuttaa?
Matka alkaa tekemällä nykytilasta tutkittu ja näkyvä.

Käyttämämme yhdysvaltalaisen Human Synergisticsin testit pureutuvat kulttuurin ytimeen: Siihen, millaista käyttäytymistä kultakin nimenomaisesti tai hiljaisesti organisaatiossa odotetaan.
Kyse ei siis ole pelkästään ilmapiiristä, vaain kyse on suoraan toimintaan vaikuttavista odotuksista.
Mikä on se näkymätön käsi, joka pysäyttää hyvää tarkoittavat projektit tai estää onnistumisen?

Tämä työkalu on erityisen kiinnostava siksi, että sen avulla voi pureutua myös kulttuurin ja tehokkuuden väliseen syy-seurausketjuun.
Kun kulttuuri tunnetaan, seuraava kysymys on, mikä siihen vaikuttaa? Miten sitä voi muuttaa? Mihin toimenpiteet kannattaa kohdistaa? Vastaukset perustuvat tutkimuksiin, ei mutuun.

Johdon vastuu kulttuurin muuttamisessa on keskeinen. Ilman ylimmän johdon tervettä itseymmärrystä muutos ei ole mahdollinen.
Siksi paletissamme on myös itsetuntemusta ja tunnetaitojen kehittymistä pohjustavat yksilötestit, jotka toimivat yksilö- tai ryhmävalmennuksen pohjina.
Persoonallisuuden vaikutusta omaan johtamiseen voi työstää Paradigm Personality Labsin Workplace Big Five -profiilin avulla.
Tunneälykästä toimintaa ja johtamista voi lähteä kehittämään puolestaan Multi Health Systemsin EQ-i 2.0 -testin pohjana olevan mallin avulla.

Kuulostiko monimutkaiselta?

Ehkä olikin, mutta poimitaan pakistamme vain ne työkalut jotka ovat teidän tapauksessanne tarpeen.
Kulttuurimuutokset yleensä epäonnistuvat. Onnistuessaan ne voivat kuitenkin olla avain merkittävään parannukseen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Linkit:

Paradigm Personality Labs: Workplace Big Five

Multi Health Systems Emotional Quotient Inventory EQ-i 2.0

Human Synergistics: OCI, OEI