Etsitkö herättävää puhujaa?

Muutoksen väistämättömyys. Vaikuttavan johtamisen resepti. Digitalisaation ja tekoälyn ymmärtäminen.   

Atte Jääskeläisen keynote-puheenvuorojen avain on olennaisten havaintojen tiivistäminen selkeiksi, mieleenpainuviksi oivalluksiksi. Ongelmat ja ratkaisut niihin hän tarjoaa usein kiinnostavien tarinoiden muodossa. Hänen puheenvuoronsa ovat usein audiovisuaalisia, ja tausta mediassa kuuluu myös hänen tavassaan puhua  tavalla, joka jättää tunnejäljen.

Aten erikoisalueita: 

Digitalisaatio ja tekoäly: Olennaisen erottaminen epäolennaisesta

Ihmismieli ja sen toiminta työyhteisössä, päätöksenteossa ja muutostilanteissa

Median seitsemän – eikun viisi – kuolemansyntiä

Muutosjohtaminen, vaikuttava johtaminen, perustuen myös omiin kokemuksiin

Yhteiskunnan megamuutokset ja niiden vaikutukset liiketoimintaan

Atte Jääskeläinen on LUT-yliopiston Professor of Practice, muutoskonsultti, median, viestinnän ja digitaalisen muutosjohtamisen kansainvälisesti tunnustettu osaaja. Hän on lontoolaisen huippuyliopiston LSE:n Visiting Senior Fellow ja on viettänyt vuoden Fellow’na Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa.

Suomessa hän on tunnettu yli 20 vuoden mediajohtamisen taustastaan maan merkittävimpien toimitusten johdossa; hän oli kymmenen vuotta Ylen uutis- ja ajankohtaisjohtaja, sitä ennen STT:n toimitusjohtaja-päätoimittaja ja Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimituksen esimies. Ylen uutistoiminnan hän nosti kansainväliseksi esikuvaksi onnistuneesta muutoksesta analogisesta digiaikaan. Viimeisen kahden vuoden aikana hän on haastatellut lähes 200 mediayhtiöiden johtajaa tai akateemisen maailman ajattelijaa strategiaraportteihinsa ja tutkimuksiinsa.

Atte on viime aikoina perehtynyt kahteen digitalisaation erityisteemaan: Tekoälyyn ja ihmismieleen. Tekoälystä hän on isännöinyt Podcast-sarjan, kirjoittanut kirjan ja laatinut eurooppalaisille mediayhtiöille 75 asiantuntijan haastatteluun perustuvan raportin siitä, mikä tekoälyssä on huuhaata, mistä hyödyt tulevat yrittämättäkin ja mihin on itse panostettava, jos haluaa menestyä. Hän on vetänyt tekoälyyn liittyviä projekteja Suomessa ja Saksassa. Sekä digitalisaation että tekoälyn suurin haaste on ihmisten kyky uudistua ja muuttua.

Älä johda muutosta näin!

Miksi jotkut muutosprojektit onnistuvat ja toiset eivät? Miksi ihmiset vastustavat muutosta? Miten onnistumisen ja ilon kehä rakennetaan? Ja vielä: Älä tee näin, olen itse kokeillut. Ei toimi. P.S: Johtamisella on myös pimeä puoli.

Tekoälyn huuhaat ja oikeat kysymykset

Työpaikat eivät katoa tekoälyn myötä, mutta melkein kaikki ammatit muuttuvat. Mikä tekoälyssä on hypeä ja mitkä todellisia strategisia kysymyksiä? Miten strateginen kilpailuetu tekoälyn alueella rakennetaan? Ja mitä tapahtuu, jos et sitä rakenna? Markkinatalouden uudistumisen voima on sitä, että muutoskyvyttömät katoavat. Revi siitä.

Mitä maailmassa oikein tapahtuu? Sortuuko demokratia?

Miksi länsimaiden jakama käsitys hyvästä yhteiskunnasta on vaihtunut keskinäiseen vihaan? Mistä populismi saa kantovoimansa? Mikä on median osuus ja vastuu tässä muutoksessa? Elämme suurta mediaparadigman muutosta, ja sellaiset ovat aikaisemmin johtaneet aina suuriin yhteiskunnallisiin mullistuksiin. Mitä nyt oikein tapahtuu, miksi, ja mitä se tarkoittaa meidän kannaltamme?

Miksi ihmiset ympärilläni vaikuttavat idiooteilta?

Idiootit ympärilläni -kirja on paljastunut tieteelliseltä pohjaltaan huuhaaksi, mutta ihmisten erilaisuuden tunnistaminen ja ajattelun ja päätöksenteon mekanismien tunteminen ei ole huuhaata vaan avain kaikkeen vaikuttamiseen ja päätöksenteon parantamiseen. Ihmisten käyttäytymistä ohjaa useimmin ihan joku muu kuin rationaalinen ajattelu. Ja toisaalta: Miten muutosta johdetaan kohdistamalla viesti sinne missä se vaikuttaa: tunteen ja arvojen tasolle.

Mistä median ongelmat johtuvat?

Media pyrkii profiloitumaan luotettavan tiedon lähteeksi, mutta ne jotka eivät luota eivät usko tätäkään viestiä. Mistä median luotettavuuden ongelmat johtuvat – ja miten tähän liittyy luottamuksen nakertuminen kaikkiin yhteiskunnan instituutioihin. Luottamuksen kriisin juurisyiden ymmärtäminen on avain luottamuksen palauttamiseen. Aten johtama Ylen uutistoiminta nousi Reuters-Instituutin vertailussa maailman luotetuimmaksi uutisbrändiksi lähes 400:n verrokin joukossa.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä joko suoraan tai Puhujatoriin.